Translate

tirsdag 19. mars 2013

"Buy less, choose well and do it yourself" - Vivienne Westwood

Hei!

Jeg ser at det ofte er en utfordring å innrede et hjørne. Enten har det en rar form, en rar vinkel eller så er den for liten til noe ordentlig møbel.  Til slutt gir man opp og går glipp av en fin lagringsplass. Tenker man litt kreativt er det utrolig hva man faktisk kan få plass til i et hjørne. Velger man å aktivt bruke hjørnet til møbler, kan det frigjøre mye plass til andre ting.


Et hjørnekontor kan være en god idè. Det er veldig greit å samle alle papirer og permer her.

 
Her vender skrivebordet ut i rommet, noe man kan gjøre når man har litt ekstra plass.
 
 
 
 
Et hjørneskap gjort om til et skrivebord ved å fjerne bakplaten og sette inn en skrivebordplate.
Hyllene er laget om til en hjørnehylle slik at man får plass til mer.
Den kan lukkes når den ikke er i bruk.
 
 
 
 
En hengende hylle er hengt i rett høyde slik at det blir til et skrivbord og en ekstra bred plate er festet nederst.
 
 
 
 
Hvis man jobber i høyden er det utrolig hva man kan få plass til på en kvadratmeter. Legg merke til kroken på veggen der du kan henge vesken din slik at du slipper å ha den slengende på gulvet.
 
 
 
 
En koselig liten arbeidsplass som får plass på ca en kvadratmeter.
 
 
 
 
Et halvmåneformet skrivebord gir mer plass i rommet. Vinduet bak gir fint lys. Lampen er skrudd på veggen og frigir mer plass på skrivebordet. Hyllen i bakgrunnen gir plass til både det man vil vise fram, og det man helst ikke vil at andre skal se.
 
 
 
 
Jeg er vel ikke alene om å ønske meg litt større bad. Man får jo plass til det mest essensielle, men det hadde vært fint med litt mer tumlerom. Med et lite bad må man tenke litt utenfor boksen.
 
 
 
Vasken trenger ikke å være på den lengste veggen, har man en liten skråvegg som her kan det være en veldig fin løsning å ha servanten der. Med en fin vask som her og et lite vindu rett ved blir det jo direkte luksuriøst.
 
 
 
 
Her er servanten skreddersydd til hjørnet, og ved å gjøre det på denne måten får man plass til store vinduer.
 
 
 
Her er et bad som jeg ser for meg er en ganske standard størrelse i en leilighet i en storby. Ved å sette vasken i hjørnet får man frigitt litt plass, og det bryter opp den avlange fasongen på rommet.
 
 
 
Perfekt plassering av servant på et lite bad. Legg merke til håndklestangen som er montert på døren. En nett, liten søppelbøtte passer perfekt inn mellom vasken og veggen.
 
 
 
 
 
 
 
Over til noe litt mindre vakkert, men fremdeles høyst nødvendig. Dette ser kanskje litt uvant ut, men det er jo egentlig veldig lurt å plassere toalettet i hjørnet i et lite rom.
 
 
 
 
Det ser veldig eksklusivt ut med et hjørneboblebad i metallisk finish.
 
 
 
Sprossene gir inntrykk av privatliv, selv om man sikkert ikke burde bruke denne løsningen i direkte innsyn for naboen.
 
 
 
Vindserien til Neptune er en perfekt kombinasjon av funksjonalitet og design. Den myke linjen er vakker, samtidig som det gir bedre gulvplass.
 
 
Det moderne og det klassiske blandes i dette hjørnebadekaret med sølvløveføtter.
 
 
Dette badekaret fungerer like bra som en dusj på grunn av hjørneveggene og de to dusjforhengene som lukkes som gardiner.
 
 
 
 
Det er som regel en liten plass mellom toalettet og veggen der du vanligvis har toalettbørsten og dorullen og ikke så mye annet. Denne hyllen gir plass til både håndklær, kurver med toalettartikler og ekstra toalettpapir på en hendig plass.
 
 
 
En hjørneskittenkurv tar liten plass, frigjør plass og står stødigere enn hvis man har en rund skittentøyskurv i et hjørne.
 
 
 
Et hjørneskap gir en stor benkplate der man kan stellebord, smykker, toalettartikler i fine beholdere eller man kan bare la det være en ren flate med et par pyntegjenstander.
 
 
 
Man kan få plass til en mye større hylle i et hjørne enn man tror så lenge man tilpasser den litt.
 
 
 
 
Flytende hjørnehyller gir plass til store mengder bøker på et forholdsvist lite areal. Oransje bokser, som tar opp fargen fra sengeteppet, er brukt til bokstøtter. Disse kan igjen brukes som oppbevaring til ulike løse gjenstander. De har merkelapper til å skrive innhold på på forsiden.
 
 
 
Et lite hjørne mellom to dører kan gjøres om til en fin, dekorativ hylle.
 
 
 
Utrolig fin bokhylle til barnerommet som viser fram bøkenes framside i motsetning til bokryggen, noe som gjør det lett og innbydende for barnet å velge ut bøker.
 
 
 
En handy ektemann har laget bokhylle til barnerommet av takrenner.
 
 
 
En spesiell hylle laget av rør som blir et blikkfang i rommet.
 
 
 
 
Kjøkkenet er et annet sted der vi har hjørner som definitivt ikke blir brukt til sitt fulle potensiale.
 
 
 
 
En hjørnehylle mellom to vinduer gir mye plass.
 
 
 
Her har vi fått hele kjøkkenet i et hjørne. Definitivt et perfekt ungkarskjøkken. Det er åpent samtidig som du får en ekstra kjøkkenbenk og skapplass på en naturlig måte ved hjelp av den lure løsningen med bjelkene rundt.
 
 
 
Kjempelur løsning på hjørneskapet. Jeg har selv to karuseller, en i hvert hjørne, men jeg kunne heller ha tenkt meg til skuffer på den ene siden slik som her.
 
 
 
En hjørnehylle i dette lille hjørnet over benken gir plass til fint stentøy som man gjerne viser fram.
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar