Translate

onsdag 3. april 2013

Maletips

Nordmenn er verdensmestere i oppussing. Vi bruker mer penger på oppussing per person enn noe annet folkeslag i verden. Dette er kanskje ikke så rart da klimaet vårt fører til at vi bruker mer av tiden vår innendørs enn de fleste andre, pluss at økt velstand gir oss muligheten til å stadig oppgradere hjemmene våre. Et strøk maling er noe som med relativt liten innsats gir stort resultat. Så i dag skal dere få maletips fra meg!


http://www.marthastewart.com/
 
Unngå unødvendig søl ved å sette en strikk rundt malingsboksen slik at du lett kan fjerne overflødig maling fra penselen. Ofte bruker man kanten på boksen til dette og da vil det bli vanskelig å lukke boksen ordentlig og lokket tørker fast.
 
http://www.centsationalgirl.com/
Hvis du skal spraymale et gammelt møbel kan du få en slitt effekt ved å gni litt stearin på stedene du vil fremheve som dekorasjoner, lister og kanter. Fjern forsiktg stearinsmuler med litt tørkepapir, spray med maling og fjern så maling fra stedet med litt vått papir før malingen tørker.
 
http://www.realsimple.com/
Unngå malingsdrypp ved å sette et lokk fra en engangsbeholder fast i penselen. Du skjærer bare et avlangt kutt i lokket og drar penselen igjennom.
 
 
http://www.thisoldhouse.com/toh
Gamle nylonmalingsbørster kan reddes ved å la dem ligge i varm eddik i 30 minutter, vask dem i varmt vann og såpe til du har fått vekk all malingen og la dem tørke. Eddiken løser opp malingen og gjør børstene myke igjen.
 
 
Gjør maling av kanter enkelt ved å bruke et gammelt feiebrett for å unngå å få maling på gulv eller tak. Pass på at det ikke er sprekker i feiebrettet.
 
http://www.familyhandyman.com/
Det klassiske problemet med stiv maskeringstape som revner og etterlater små biter og tar evigheter å pirke bort løses enkelt av dette tipset. Bruk rett og slett hårføreren din til å varme opp limet i tapen og dra den enkelt av.
 
http://www.etsy.com/listing/116127307/patterned-paint-roller-in-spring-bird
Jeg fant disse fantastiske malingsrullene med mønster på Etsy hos en selger som heter NotWallPaper. Hvor enkle de er å bruke kan jeg ikke garantere for, det krever i hvert fall en stødig hånd, men det er jo en fantastisk god idè og kanskje verdt å prøve?
 
http://www.familyhandyman.com/
Trekk faste møbler som et toalett eller en radiator med plastfolie for å unngå malingssøl på dem, tape også rundt kanter som er direkte borti veggen.
 
http://www.familyhandyman.com/
Hvis du har maskeringstape som er noen år gamle kan limet stivne og de blir ubrukelige, men legg dem i microbølgeovnen i noen sekunder og limet blir mykt igjen. Prøv deg litt fram for å se hvor lang tid de trenger.
 
http://www.homedepot.com/
 Når du maler er det veldig fort at du får maling på hendene som du overfører til steder du ikke vil. Hvis du dekker dørhåndtakene på rommet du maler unngår du å smitte maling på dem.
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar