Translate

torsdag 4. april 2013

Skosamlingen

Jeg er over middels glad i sko. Jeg tør å gå så langt som å påstå at jeg elsker sko. Å kjøpe et nytt par sko gjør meg virkelig, virkelig lykkelig. Om enn varer ikke lykken så lenge, men følelsen av å sette det nye paret i hylla er fantastisk. Nå er nevnte hyller, henholdsvis på ti etasjer hver, sprengt til bristepunktet, så jeg trenger definitivt mer plass. I dag vil jeg gjerne dele noen fine ideer med dere kjære lesere.

 
http://elvegardas83.vpweb.no/default.html
 
Vis fram noen av de fineste stiletthælene du har på en kreativ måte ved å henge dem på trinnene til en stige.
 
 
http://indulgy.com/
 
Hvis du er typen som elsker flip flops og er så heldig at du faktisk lever i et klima der de kommer til sin rett, selges slike stativer for småpenger på Ebay.
 
 
http://imgfave.com/
Dette er en fantastisk lur løsning hvis du ikke har lyst til å ta opp plass i et rom med en skapdør og i tillegg pynter det opp rommet. Gardinen kan jo også byttes ut når man vil friske litt opp.
 
http://pinterest.com/lholowesko/
Du lager latterlig enkelt ditt helt egne skoskap ved hjelp av fruktkasser eller melkekasser. Kontrasten mellom det rustikke treet og Christian Louboutin sko er jo helt herlig.
 
http://clos-ettetoo.com/
Enkle bokhyller som dette får du kjøpt på hvordan som helst møbelforretning. Et annet tips er å kjøpe hengende hyller slik at du kan justere høyden etter eget ønske.
 
http://www.pandashouse.com/
Dita Von Teeses vakre karmosinrøde skohyller fører tankene hen til et kinesisk omkledningsrom.
 
http://warmdeco.blogspot.no/
Jeg har allerede skrevet et innlegg om mulighetene man har for området under trappen, men jeg synes at dette er en såpass god idè at jeg viser det på nytt. Man må jo få en slik løsning skreddersydd, og da slik at man kan flytte hyllene rundt etter eget ønske slik at man kan etterkomme sine egne behov.
 
http://pinterest.com/ifrench23/
Jeg elsker dette skapet med uttrekkbare hyller til mindre sko og skuffer til støvletter avdelt av plexiglass slik at støvlettene holder seg oppreist.
 
http://pinsforyourhome.com/
En veldig fasjonabel dame har her installert gardinstenger til å henge høyhælte sko på. Er det noen som kjenner igjen Carries sko som blir igjen i den første leiligheten hun og Big kjøper sammen?
 
http://www.housebeautiful.com/
Dette er jo drømmekontoret! Inkludert rosa krystallysekrone, en hund som hviler i en antikk lenestol, friske blomster på marmoroverflaten på skrivebordet og den perfekte utsikten: En hylle full av sko og vesker.
 
http://www.femkepastijn.nl/interieur
For den minimalistiske er jo dette en perfekt løsning. Skapene er gjemt inne i veggen og dras enkelt ut, og det er jo både plassbesparende og ser lekkert ut.
 
http://www.outsapop.com/2010/08/stand-by-me.html
Jeg skrev jo et innlegg om paller nylig og holdt med vilje tilbake dette bildet som viser en genial måte å omgjøre en palle til et skostativ.
 
http://neatandchic.blogspot.no/2013/03/en-palle-uendelige-muligheter.html
Vis gjerne fram dine aller fineste sko på et brett slik som her.
 
http://www.thecoveteur.com/
Gjør et nydelig, gammelt vitrineskap om til sko- og veskeskap.
 
http://pinterest.com/rachstauss/
Dette lekre skapet som originalt sett er laget for å vise fram alt annet enn sko passer jo helt perfekt til det.
 
http://pinterest.com/gbgp/
For de som er på utkikk etter et prosjekt kan et slitt, gammelt vitrineskap gå fra dette....
 
 
http://pinterest.com/desireewhatley/
...til dette! Ekstra hyller, litt pussing, litt maling og en smule omtanke er alt som skal til.

Til sist noen bilder av noen historiske skoskap.

http://www.notorious-mag.com/


Hvem kan glemme Imelda Marcos sagnomsuste og ikke minst skandaløse skosamling? Den filipinske presidenfruen levde i ufattelig rikdom, underslått fra sitt eget folk, mens filipinere flest levde langt under det vi kaller fattigdomsgrensa. Hun innrømmer i dag glatt at hun skiftet sko opp til sju ganger om dagen, og hadde alltid et nytt antrekk til hver eneste avtale. "Et tegn på respekt" var hennes forklaring. Det ble sagt at hun hadde over 3000 par sko, men halvparten av disse ble igjen da familien ble drevet ut av Filipinene etter folkeopprøret i 1986. Mange av disse skoene ble ødelagt av termitter og vann, men ca. 765 par klarte seg og kan i dag sees på Marikina skomuseum i Manilla. Bildet over viser Imeldas nåværende skosamling omhyggelig pakket inn i plast.

http://www.vintagefolly.com/
Om Marie Antoinettes skogalskap var en av grunnene til den franske revolusjonen kan man bare fable om, men det som er sikkert er at hun var ekstremt dårlig likt av det franske folket for sin utsvevende livstil. Marie var ulykkelig i sitt ekteskap og i det franske hoffet, og begynte å bruke stadig mer penger på gambling, klær og utseende sitt. På et tidspunkt fyllte kjolene hennes tre rom i slottet i Versaille og hun ble kalt "Madame Deficit", altså Fru Underskudd, av det franske folket. Det endte tragisk for Marie Antoinette, men interessen for henne har ikke forsvunnet. I 2012 ble et par av skoene hennes solgt på auksjon for ca. 370 000 kroner.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar