Translate

fredag 19. april 2013

Vakker på budsjett: Sitroner

 
http://www.beautylish.com/
 
Ansiktsmaske mot akne:
 
2 spiseskjeer honning
4 teskjeer sitronsaft (det er best med ferskpresset, men i en knipe kan du bruke ferdig saft på flaske)
3 teskjeer naturell yoghurt
1 eggehvite
 
Syren i sitronene er et naturlig blekemiddel som vil lysne aknearr, eggehvitene hjelper hudens naturlige beskyttelse, honning virker antibakterielt og fukter huden. Pisk ingrediensene sammen i en bolle og påfør to spiseskjeer på ren hud. La den virke i 15 minutter før du vasker den av med lunkent vann. Denne oppskriften lager nok maske til ca. 8 ganger så du kan enten oppbevare resten i en lufttett boks i kjøleskapet eller dele litt med noen venninner.
 
http://www.kristanlynn.com/
Saltskrubb med sitron:
 
2.5 dl havsalt
0.4 dl vegetabilsk olje (oliven-, kokos- eller mandelolje er gode til dette)
0.5 teskje sitronsaft
Du kan også tilsette et par dråper essensielle oljer hvis du vil.
 
Bland alle ingrediensene i en bolle. Ta den med i dusjen og skrubb hele kroppen utenom ansiktet. Avslutt med en fuktighetskrem.
 
http://maravilhoso1.blogspot.no/
Neglebleking:
 
Hvis du har misfargede negler fra neglelakk, røyk eller andre ting kan du bleke dem med sitron. Del en sitron i to og dypp neglene i den og masser neglene i 2 minutter på hver hånd. Gjør dette hver dag i opptil 1 uke. Oppbevar sitronen i en lufttett pose eller beholder slik at du kan bruke den om og om igjen. Du kan gjøre dette med tåneglene også!
 
http://crosbiecrew.blogspot.no/
Ansiktsskrubb:
 
2 spiseskjeer bakepulver
Saften fra 1 sitron
 
Bland dette sakte fordi det vil boble mye når syren reagerer med bakepulveret. Massèr den inn i huden med sirkelbevegelser, men unngå øyeområdet. Etter at du har vasket den av med lunkent vann påfører du en god fuktighetskrem.
 
http://www.wholeliving.com/
Glansvask til lyst hår:
 
1 sitron
1 potet
1.5 dl kamomillete
 
Press ut saften av sitronen. Skrell poteten og rasp den opp. Bland dette sammen før du tilsetter den romtempererte teen. Vask håret og press vannet ut av det før du masserer masken inn i håret. Dekk håret med en badehette eller en plastpose. Varm så håret forsiktig med en hårtørker på lav styrke i 2-3 minutter. Skyll ut og la håret lufttørke for å ikke tørke det ut.
 
http://www.mnn.com/
Deodorant og armhulebleking:
 
Sitron dreper bakterier og du kan bruke en halv sitron som en deodorant. I tillegg vil det bleke eventuell misfarging man har under armene.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar